Anmälan

Racing

Anmälan

rally

besökare

biljetter

Historia

1974 tar ett gäng rådiga medlemmar i dåvarande MGCC (nuvarande MSCC) initiativet till en större årlig sportvagnssammankomst mitt i sommarsemestern. Extra roligt är att sportbilintresse består, killarna som nu mer än 40 år senare blivit  herrar är fortfarande engagerade i klubben.

Svenskt Sportvagnsmeeting genomfördes för första gången den 27-28 juli, 1974. Valet av bana föll på Anderstorp. Logi och måltider fixades på vildvästern-anläggningen High Chaparral. Oron att folk inte ville avbryta sin semester för att åka på sportbilstävling skulle visa sig helt obefogad. Första året blev en succé med strålande väder båda dagarna. Tävlingen kom snabbt att i dagligt tal kallas SSM, en förkortning som fortfarande används flitigt.

Att arrangera en stor tävling som Svenskt Sportvagnsmeeting långt från medlemmarnas hemstäder var tufft, alternativet att flytta tävlingen till Ring Knutstorp började diskuteras. 1976 kördes det sista SSM i Anderstorp. Från 1977 och framåt har SSM körts på Ring Knutstorp.