Ljudmätning

Många undrar hur ljudmätningen kommer att göras under Svenskt Sportvagnsmeeting då många är oroliga för att klara SBF’s krav på 95dB under årets Svenskt Sportvagnsmeeting, tänkte jag förklara hur jag ser på det.

Då Svenskt Sportvagnsmeeting körs enligt SBF’s regler så kommer vi utföra ljudmätningar, vilket numera är ett krav. Då själva ljudnivån på 95dB även har gällt under tidigare års Svenskt Sportvagnsmeeting så har vi även då tittat på ljudet med följd att och några bilar har tvingats packa om sina dämpare etc. för att få fortsätta tävlingen men de flesta har klarat kraven utan problem. Då ljudmätning är komplext och en godkänd mätare (klass 2 ) har tex +/-2dB noggrannhet så avser vi som tidigare ställa krav på åtgärder på de bilar som vi, precis som tidigare, bedömer ha ljud som klart överstiger 95dB. Vi kommer framförallt vara uppmärksamma under den fria träningen och under tidskvalen för att slippa göra åtgärder under pågående tävling. Så titta till era dämpare både på insug sidan och avgas sidan, speciellt om ni vet med er att ni ligger lite högt, så kommer det säkert bli en trevlig race helg för oss alla.

Tävlingsledare
Robin Wachmann

Share this post

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email